Home

Ik ben Peter Bellens, gedeputeerde bij de provincie Antwerpen

Ik ben een geboren en getogen Kempenaar. Samen met mijn echtgenote Hilde en 4 dochters (Yannah, Ilene, Mara en Ranne) woon ik in Herentals.

De politieke microbe had mij al vroeg te pakken. Al gauw herkende ik mij in de waarden van de christendemocratie en voelde ik mij dus meteen thuis bij CD&V (toen nog de CVP). Dat priester Daens één van mijn grote voorbeelden is, heeft daar ongetwijfeld mee te maken. Sommigen herkennen mijn rebelse aard ook in de kritische manier waarop ik vaak naar mijn partij kijk. 

Als politicus streef ik naar een inclusieve samenleving. Waarin iedereen meetelt. Ik probeer dat te realiseren binnen alle beleidsdomeinen waarvoor ik als gedeputeerde bij de provincie Antwerpen bevoegd ben. Of het nu sociale economie is, wonen, Europese samenwerking of het plattelandsbeleid

Tot januari 2018 kon dat ook op het vlak van welzijn en gezondheid. Maar door een Vlaamse staatshervorming is dat jammer genoeg niet meer mogelijk. Daarom hebben we de vertaalslag gemaakt naar zorgeconomie en arbeidsmarktbeleid voor de zorgsector.

Ook als voorzitter van Het GielsBos, vzw RURANT, Kamp C, vzw Kempens Landschap en cultuurhuis de Warande slaag ik erin om sociale accenten leggen. Maar dat kan ik niet alleen. De sleutel tot succes is samenwerking: over partijgrenzen heen, met lokale besturen, het middenveld, ondernemers,…. En graag ook met jou.

Laatste nieuwsberichten

Opening van het trainingsappartement

Een trainingsappartement

Het GielsBos en de gemeente Kasterlee openden in Tielen een trainingsappartement. Mensen met een beperking kunnen er een jaar lang ervaren hoe het is om zelfstandig te wonen. 

Henri Swinkels & Peter Bellens

Samenwerken met Noord-Brabant

De provincie Antwerpen gaat nauw samenwerken met de Nederlandse buurprovincie Noord-Brabant op het vlak van zorginnovatie. Samen pakken ze de uitdaging van een snel vergrijzende bevolking aan.

Bezoekerscentrum Merksplas Kolonie

Weer Europese prijs voor de Kolonies

Op een conferentie in Cyprus zijn de Kolonies van Wortel en Merksplas bekroond met de Sustainable Cultural Tourism Destination Award, die cultureel toerisme promoot.  

Waar zien we elkaar?

Op uitnodiging van UNIZO zal ik op vrijdag 16 november, de Dag van de Ondernemer...

Op vrijdag 23 november om 20 uur ontvangt laureaat Jeroen Janssen in provinciaal cultuurhuis de Warande in Turnhout het felbegeerde beeldje van...

Vrijdagnamiddag 23 september start om 14u30 de laatste provincieraadszitting van de huidige bestuursperiode in het...

Hoe Peter contacteren?

Heb je vragen rond ons provinciaal beleid? Suggesties, opmerkingen? 

Geef een seintje op + 32 3 240 52 40

Stuur me een e-mail.