Verkiezingen 2018

peter-bellens-verkiezingen-2018-3-redenen-om-mee-te-knokken-voor-de-kempen

Kempenaars zijn doorzetters

Als het tegenzit, laten ze het hoofd niet hangen, maar gaan ze samen op zoek naar creatieve oplossingen.

Als Herentalsenaar, en dus geboren Kempenaar, doe ik op dezelfde manier aan politiek en knok ik als gedeputeerde voor mijn streek in de provincieraad. Dat wil ik ook de volgende jaren vol overtuiging doen, zoals je kan zien in het filmpje hieronder.

Daarom ben ik, vanuit plaats 1 op de CD&V-lijst, opnieuw kandidaat voor de provincieraad.

Geen tweederangsburgers

De provincie Antwerpen heeft een dominante hoofdstad. Maar dat betekent niet dat wie op het platteland woont een tweederangsburger is. CD&V wil in álle steden en gemeenten de levenskwaliteit garanderen, tot in onze kleinste gehuchten.

De provincie is het ideale bestuursniveau om maatwerk te leveren op regionaal niveau. De Kempen vergt een specifieke aanpak, net als de groentestreek, Klein-Brabant en de metropool uiteraard. Uitdagingen zijn er genoeg: een vergrijzende bevolking, het behoud van de open ruimte, werk voor iedereen, kansen voor land- en tuinbouw, ...

Als een echte streekmotor moet de provincie de juiste mensen bij elkaar zetten om nieuwe dynamieken op gang te brengen, zodat we er met zijn allen op vooruitgaan.

3 redenen om mee te knokken voor de Kempen

In een provincie met een grote stad raken de belangen van het platteland wel eens ondergesneeuwd. Dat mag niet. Wie de Kempen vertegenwoordigt, moet opkomen voor zijn streek. Dat geldt voor alle beleidsdomeinen. Zelf schuif ik deze 3 uitdagingen naar voren als prioritair voor de komende jaren:

  1. Geen enkel dorp is een slaapdorp.
  2. Inoveren is zorgen voor morgen.
  3. Wie mobiel is, is minder eenzaam.

Geen enkel dorp is een slaapdorp

De levenskwaliteit gaat er in veel kleinere dorpen en gehuchten op achteruit: buurtwinkel, bakker en slager verdwijnen, er is geen bankkantoor of postkantoor meer, misschien zelfs geen dokter of apotheker, er passeert nauwelijks nog een bus, … De provincie moet lokale besturen stimuleren om samen met hun inwoners die uitdagingen aan te pakken, zodat mensen hun dorp weer in handen kunnen nemen. Lees meer over het nieuwe dorpenbeleid.

Innoveren is zorgen voor morgen

De Kempen heeft een goede reputatie als innovatieregio. De provincie is een belangrijke hefboom om Europese projecten naar onze regio te halen, van nieuwe landbouwtechnieken tot duurzame energie en al wat daartussen ligt. Extra aandacht moet gaan naar onze snel verouderende bevolking. De provincie moet ondernemers aansporen om te investeren in zorginnovatie en meer mensen naar een baan in de zorgsector leiden, want daar zijn nog vele handen tekort.

Wie mobiel is, is minder eenzaam

Uit onderzoek blijkt dat wie om welke reden dan ook minder mobiel is, op het platteland dreigt te vereenzamen, minder boodschappen doet en zelfs minder naar de dokter gaat. Het was dan ook een inhumane beslissing van De Lijn om de belbussen af te schaffen. Daarom moet de provincie lokale besturen stimuleren om samen te werken en zelf aangepast vervoer te organiseren, dat niemand in de kou blijft staan. Een mooi voorbeeld is de Molmobiel.

Heb je vragen rond mijn politieke visie?

Geef me een seintje. Ik ben alvast klaar om vanuit de provincieraad te knokken voor de Kempen. Jij ook?